Weg met gevaarlijke gevelplaten in álle gebouwen in Nijmegen

NIJMEGEN - Woningbouwvereniging Woongenoot gaat de brandgevaarlijke gevelplaten van appartementencomplex De Meiberg vervangen. Raadslid Jean Paul Broeren van stadspartij De Nijmeegse Fractie (DNF) wil weten bij welke andere gebouwen in Nijmegen ook sprake is van gevaarlijke situaties.

Het zit helemaal niet goed met de gevelplaten bij De Meiberg. De isolatielaag die achter de honderden dekplaten zit, is brandgevaarlijk. Het risico dat het mis gaat is zo groot, dat woningbouwvereniging Woongenoot heeft besloten alle platen en alle isolatiemateriaal te vervangen. Een enorme, maar onvermijdelijke operatie heeft de verhuurder geconcludeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.