Peter Eggen in zijn rolstoel in Zelfregiecentrum. Hij moest wekenlang wachten op hulp van Welzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Eggen in zijn rolstoel in Zelfregiecentrum. Hij moest wekenlang wachten op hulp van Welzorg. © Paul Rapp

Weken wachten op een rolstoel bij Welzorg, Nijmeegse raad is het beu: ‘Zoek naar andere aanbieders’

NIJMEGEN - Zoek zo snel mogelijk naar alternatieven voor Welzorg, de organisatie die in Nijmegen hulpmiddelen verstrekt aan mensen met een beperking. Dan kan de gemeente de lange wachttijden voor de reparatie en levering van bijvoorbeeld rolstoelen en aangepaste fietsen tegengaan.

10 reacties

 • Reinier van Heteren

  2 maanden geleden
  Gemeente Nijmegen: neem alsjeblieft contact op met Medipoint, want dit kan zo niet langer! Dit meen ik uit de grond van mijn hart! (ik ben een ervaren rolstoelgebruiker) Nog nooit problemen gehad met Medipoint!
 • martien vondenhoff

  2 maanden geleden
  Als ik sommige stukjes vraag ik me af of mensen niet snapen dat een rolstoel de benen zijn van die gebruiker. Dus dat ze maar geduld moeten hebben slaat nergens op.maar ja makkelijk praten als je het zelf niet nodig hebt.maar het is tegenwoordig ike en de rest kan steken Martienvondenhoff
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Eddie Pas, je kunt iedereen de schuld geven, zelfs die mensen van 40 jaar terug, maar het is een feit dat we NU met een personeels tekort kampen. Dus is wachten een schone zaak en dat geldt voor iedereen gehandicapt of niet gehandicapt.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Als een A-merk als Invacare al kan voldoen, kan de gemeente al bij bestaande leverancier(s) naast Welzorg al een heel pakket aan hulpmiddelen snel verkrijgen, met of zonder artikelnummer van de leverancier/groothandel. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente zich zo afhankelijk heeft gemaakt van een blijkbaar incompetente leverancier en dat terwijl hulpmiddelen, zoals Eddie Pas terecht opmerkt, een eerste levensbehoefte zijn voor mensen met een beperking.
 • Eddie Pas

  2 maanden geleden
  Japie Lamers als je niet weet waar je over praat laat dan je commentaar achterwege. Hulpmiddelen zijn voor een gehandicapte een eerste levensbehoefte. Bedrijven verschuilen zich achter personeelstekorten. Terwijl al 40 jaar geleden bekend was dat dit in de toekomst een probleem kon worden. Dit geen personeelstekort, maar een fout personeelsbeleid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen