Wereldberoemde Coca Cola-truck doet Nijmeegse hogeschool aan: ‘Niet echt de kerstgedachte’

videoNIJMEGEN -  Het is misschien wel de bekendste kerstreclame aller tijden: een stoet aan knalrode, met lichtjes versierde vrachtwagens van Coca Cola baant zich een weg door een Amerikaans sneeuwlandschap, terwijl toevallige passanten met open mond toekijken. Eén van die vrachtwagens is op dit moment op tournee door Nederland: vandaag was Nijmegen aan de beurt. 

En nee, zo stelt de cola-fabrikant, het is géén replica. Wel is de vrachtwagen uit de commercial - die alweer dateert uit 1995 - volledig omgebouwd, met binnenin een heuse ruimte waar bezoekers bij de Kerstman op schoot kunnen en mee kunnen zingen met kersthits.

Geinig gezicht

In Nijmegen parkeerde de kersttruck voor de campus van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.  Van een extreme drukte was rondom het middaguur in ieder geval geen sprake. Slechts een handvol studenten neemt de moeite om een kijkje te nemen. ,,En het is natuurlijk de ideale mogelijkheid om even bij de Kerstman op schoot te mogen’’, zegt één van hen. Toch, warme kerstgevoelens krijgt hij niet bij het zien van het rode gevaarte: ,,Zoiets commercieels belichaamt natuurlijk alles behalve de kerstgedachte, maar het is wel een geinig gezicht.”       

Wie de vrachtwagen nog wil zien: de Coca Cola-truck verkast morgen naar Maastricht, daarna is de vrachtwagen drie dagen op rij in Amsterdam te bewonderen. 

Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: CocaCola truck op HAN campusDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.