De duikers gaan op pad
Volledig scherm
De duikers gaan op pad © Davy Derksen / 112 nieuwsgroep

Wereldprimeur in Nijmegen: een escaperoom onder water

NIJMEGEN - De Nijmeegse Duikvereniging De Kaaiman heeft vandaag een speciale escaperoom geopend, namelijk eentje die zich 18 meter onder het wateroppervlak bevindt. 

Net zoals bij andere escaperooms moeten deelnemers vraagstukken oplossen en zo snel mogelijk de code zien te kraken. Het verschil zit hem in de toegankelijkheid. Doordat het zo diep onder water is, mogen alleen ervaren duikers naar de escaperoom  zwemmen. Eenmaal binnen mag de uitrusting uit. De escaperoom is gevuld met lucht.

,,De vereniging heeft met dit concept iets unieks in handen. We mogen het met recht een wereldprimeur noemen’’ aldus Mike Kuijpers, voorzitter van Duikteam De Kaaiman.

Onderwaterlaboratorium 

Het thema van de escaperoom is een onderwaterlaboratorium. ‘Hier was men bezig met baanbrekend onderzoek naar het overleven onder water. Het onderzoek is destijds om onduidelijke redenen plotseling gestopt en veel van de resultaten zijn daarbij verloren gegaan’, staat in een toelichting. Het is aan de deelnemers de taak om de teloorgang van het laboratorium te onderzoeken en om het verhaal terug in de geschiedenisboeken te krijgen.

Burgemeester Bruls loste om 14.00 uur het startschot, waarna al snel de eerste groep duikers onder het wateroppervlak verdween.

Bruls gaf vanmiddag het startschot
Volledig scherm
Bruls gaf vanmiddag het startschot © Davy Derksen / 112 nieuwsgroep
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.