ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wereldprimeur: Radboudumc gaat als eerste ongebruikte medicijnen opnieuw uitgeven

NIJMEGEN - Het Nijmeegse Radboudumc start met drie andere ziekenhuizen in Nederland een proef waarbij ongebruikte peperdure kankermedicijnen opnieuw worden uitgegeven. De ziekenhuizen zeggen dit als eerste te doen in de wereld. 

16 reacties

 • G Haan

  2 jaar geleden
  Wat gaat er eigenlijk mis dat er bergen medicijnen terugkomen en doorgespoeld en anders bij het afval terechtkomen??
 • Dese van Ommeren

  2 jaar geleden
  Geweldig goed plan vorige week nog medicijnen die we de dag ervoor gekregen elastiek zat er nog om mevr zei gooi maar in de prullenbak die bij de balie stond. Echt vreselijk.
 • Marcel Willemsen

  2 jaar geleden
  Bijzonder en zeker geen primeur. In 2009 was er bijzonder veel ophef over hergebruik medicijnen omdat internist Erik Muller (Slingeland ziekenhuis Doetinchem) dit in zij eigen praktijk met veel succes toepaste. Je mag dan concluderen dat hij toen zijn tijd ver vooruit was.... de wereld was er nog niet klaar voor...... https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/arts-op-matje-voor-redistributie-medicijnen.htm
 • wim Buitenhek

  2 jaar geleden
  Ik vind dit een geweldig goede ontwikkeling. Ik hoop en verwacht dat de proef goed gaat lukken,
 • Hettie

  2 jaar geleden
  Roep ik al jaren maar het kon nooit. Was te gevaarlijk. Je weet immers niet wat de persoon ermee gedaan heeft was het argument. Dat argument telt nu blijkbaar niet meer. Prima als het kan. Misschien ook eens een idee om niet zoveel uit te schrijven op een recept?!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen