De A325 bij Lent, gezien vanaf de Lentse lus. Archieffoto.
Volledig scherm
De A325 bij Lent, gezien vanaf de Lentse lus. Archieffoto.

Werk aan de A325 in Lent begint pas in laatste week juni

NIJMEGEN - Het verbouwen van het Nijmeegse deel van de A325 tot een stadsweg gaat later van start dan gepland. Eind deze maand had de aannemer moeten beginnen, maar dat wordt naar verwachting pas begin komende maand. Woensdag kiest de gemeente uit de reeks biedingen van aannemers de aantrekkelijkste en wordt het werk aan die inschrijver gegund.Pas na het gunnen van het werk wordt ook voor de gemeente duidelijk wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd. De gemeente heeft een reeks uitgangspunten voor de verbouwing van de A325, maar het is aan de aannemer om een gedetailleerde planning te maken. Vast staat wel dat deze in eerste instantie alleen kleine klusjes mag uitvoeren. Zoals het inrichten van een bouwplaats, het neerzetten van borden en voorbereidend werk voor de aanleg van de fietstunnel die vanaf de Vrouwe Udasingel gaat aansluiten op de snelfietsroute over de Snelbinder naar Nijmegen.

De gemeente wil namelijk genoeg tijd hebben om weggebruikers en omwonenden te informeren: daarom mag de aannemer pas na vier weken beginnen met werkzaamheden die overlast opleveren.

Komende maand licht de aannemer tijdens een informatiebijeenkomst toe hoe hij de zaken wil aanpakken en onder meer verkeershinder wil minimaliseren.

Een woordvoerster van de gemeente verwacht dat het echte werk in de week van maandag 22 juni begint. Het meest ingrijpende werk, met dus de grootste gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad, moeten de wegenbouwers in de verkeersluwe periode na de Vierdaagse uitvoeren. Eind november moeten de grootste werkzaamheden klaar zijn.

De gemeente eist dat tijdens de spits altijd drie rijstroken stadinwaarts en twee staduitwaarts beschikbaar zijn voor het verkeer.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.