Volledig scherm
De Waalbrug in Nijmegen al in de steigers. © DG

Werk aan Waalbrug op 4 maart van start, vanaf eind maart anderhalf jaar verkeershinder verwacht

NIJMEGEN - Op maandag 4 maart begint het werk aan de Waalbrug in Nijmegen. Dat maakt Rijkswaterstaat vandaag bekend. De renovatie van de Nijmeegse brug zou medio 2018 beginnen maar liep vertraging op doordat er chroom 6 werd gevonden in de verf van de brug.

Op 4 maart begint de Aannemerscombinatie Team Waalbrug met de vervanging van het betondek. Verkeershinder ontstaat er pas eind maart, zo verwachten Rijkswaterstaat en de gemeente Nijmegen. Tegen die tijd is er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar op de brug. Dat zal naar verwachting anderhalf jaar duren.

Volledig scherm
De inrichting van de Waalbrug tijdens de renovatie zoals die eind maart zal zijn. © RWS/Nijmegen

De  chroom 6 in de verf zou gevaar kunnen opleveren voor medewerkers, weggebruikers, omwonenden en het milieu. Er waren extra veiligheidsmaatregelen nodig en andere vergunningen. Het is ook de redenen dat niet alle rijstroken open kunnen worden gehouden, zoals eerder de intentie was.

Op maandag 4 maart 2019 wordt de busbaan stad inwaarts opgeheven. De bus gaat dan met het reguliere verkeer meerijden. Vanaf eind maart heeft het overige verkeer maar twee rijstroken beschikbaar en gaat het buiten de bogen rijden. Automobilisten stadinwaarts gaan over de busbaan rijden. Weggebruikers staduitwaarts rijden dan over het oostelijke fiets- en voetpad.  Fietsers en voetgangers staduitwaarts krijgen een aparte veilige ruimte beschikbaar binnen de bogen. 

 Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen kunnen tijdens de gehele renovatie geen gebruik maken van de Waalbrug. Die moeten over de Oversteek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.