Een medewerkster van de Dierenambulance Nijmegen met een gewonde eend.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerkster van de Dierenambulance Nijmegen met een gewonde eend. © Theo Peeters

Werk bij Dierenambulance Nijmegen moet
minder zwaar worden

NIJMEGEN - Het werk voor de Dierenambulance Nijmegen (DAN) is zwaar geworden, omdat vrijwilligers te veel diensten moeten draaien en zij soms ingrijpende dingen meemaken. Dat zegt voorzitter Konrad Savy van de DAN.

De Dierenambulance wordt geacht alle gewonde, verweesde en dode dieren op te halen in Nijmegen en omgeving. Door gebrek aan vrijwilligers lukt dat niet altijd meer. Savy wil ook professionele hulp mogelijk maken voor vrijwilligers die een ingrijpende dienst hebben gedraaid, bijvoorbeeld vanwege een woningbrand.

De gemeente Nijmegen geeft verder de Dierenambulance Nijmegen (DAN) een extra subsidie van 43.000 euro om voor een jaar een coördinator annex troubleshooter in dienst te nemen. In een brandbrief aan de regiogemeenten meldde de DAN medio 2018 al dat er nog maar tachtig vrijwilligers over waren, waar er honderd nodig zijn om het 24 uurs-rooster dicht te krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.