Online kritiek met gevolgen / Jacqueline van Ginneken
Volledig scherm
PREMIUM
Online kritiek met gevolgen / Jacqueline van Ginneken © Edo Draaijer

Werknemer met coronakritiek op sociale media ‘heeft grens overschreden’, rechter geeft zorginstelling gelijk

De Nijmeegse ouderenzorginstelling De Waalboog mocht een medewerkster met ernstige kritiek op het coronabeleid en vaccinaties ontslaan. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald. De berichten op haar LinkedIn-account waren ‘emotioneel, veroordelend en beledigend.’ Daarmee heeft ze een grens overschreden.

20 reacties

 • Charles de Wit

  1 maand geleden
  Ceciel; de pro-plaag beweging heeft ook de term 'woke' gekaapt door te roepen dat we wakker zouden moeten worden. Dus dat iemand dat zo benoemt is niet zo vreemd.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Anneke, ik denk dat Henk niets weet over de variaties in het virus en dat het tijd kost om de inentingen daaraan aan te passen. Vraag me af bij al die tegenstanders of die in hun jeugd wel inentingen hebben gehad.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  @Hans Hartink, wat leuk dat je een nieuw woordje hebt geleerd. Maar ik zou je willen adviseren eens op te zoeken wat 'woke' eigenlijk betekent voordat je jezelf voor gek zet. Spoiler: het betekent dus niet: linksig, politiek overcorrect, zweverig, alles-waar-ik-het-niet-mee-eens-ben of alles waar Johan Derksen het (eveneens misplaatst) voor gebruikt.
 • Anneke van Dalen

  1 maand geleden
  Henk Jansen ga eens nadenken, je snapt het kennelijk niet. Je haalt er van alles bij waar het hier niet om gaat. Je blaat maar wat. Kom maar met bewijzen dat boosters niet werken. Elke keer dat domme wappengedoe.
 • Kees van Weteringen

  1 maand geleden
  Eindelijk eens een hgoede actie van een rechter. Uitsluiten die wappies!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.