Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Werkstraf voor man die zijn vrouw bedreigde om geripte kwekerij

ARNHEM/NIJMEGEN – Een 51-jarige Nijmegenaar die zijn vrouw met de dood bedreigde toen ze hem op het voetbalveld belde met de mededeling dat de hennepkwekerij thuis geript was, is gisteren veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

Hij flapt er wel vaker wat uit, aldus de man zelf tijdens de zitting twee weken geleden. ‘We hadden net verloren met voetbal.’ Zijn vrouw voelde zich echter zo bedreigd dat ze met hun dochter onderdook.

De werkstraf is ook voor het bijten van een ex en voor de hennepkwekerij. De officier van justitie eiste twee weken geleden dat hij 120.000 euro aan inkomsten van de teelt inlevert, maar de rechtbank ziet geen bewijs dat hij geoogst heeft en wees dit af.

‘Het ligt er toch, laten we het proberen’

De man zei dat hij in een hem toegewezen huurwoning een dichtgetimmerde kelder ontdekte, met spullen om een hennepkwekerij te beginnen. ‘We dachten: de spullen liggen er toch, laten we het proberen.’ Hij zei dat de boel al was geript voor hij kon oogsten.

De rechtbank kwam tot een lagere werkstraf dan was geëist, omdat ze maar voor een kleinere periode van hennepteelt bewijs zag. Daar kwam bij dat de zaak erg lang is blijven liggen.

Verder legde ze de man twee dagen cel op die hij al heeft gezeten. De man moet ruim tweeduizend euro aan illegaal getapte stroom vergoeden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.