Volledig scherm
© ANP XTRA

Werkstraf voor portier die arm brak van bezoeker van café Stretto

NIJMEGEN – Een 35-jarige portier van café Stretto aan de Molenstraat in Nijmegen is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur voor het mishandelen van een bezoeker. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken arm op die zo gecompliceerd was dat er blijvend letsel is. 

De uit Culemborg afkomstige portier moet hem een schadevergoeding van 25.000 euro betalen. Van andere mishandelingen die hem ten laste waren gelegd is de Culemborger vrijgesproken. 

Het slachtoffer en een vriend van hem waren die avond in januari 2017 buiten de deur gezet. Ze kwamen terug en de vriend begon vervelend te doen. Portiers werkten hem tegen de grond. Vervolgens probeerde een andere portier het slachtoffer tegen de grond te krijgen. 

De Culemborger kreeg opdracht te helpen en vervolgens brak het slachtoffer zijn arm. De portier zei op de zitting twee weken geleden dat hij het vreselijk vond wat er was gebeurd, maar dat hij er niet op uit was geweest letsel toe te brengen. Hem was simpelweg gevraagd te assisteren en dat had hij gedaan. 

De portier is na het incident zijn portierspas kwijt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.