Volledig scherm
© Paul Rapp

Werkzaamheden aan Graafseweg worden niet uitgesteld

NIJMEGEN - Het is absoluut geen goed idee om de aanpak van de Graafseweg een paar jaar uit te stellen. Wethouder Harriët Tiemens laat er absoluut geen twijfel over bestaan dat de herhaalde oproep voor uitstel een slecht idee is. 

Die roep om uitstel klinkt extra luid nu uit recent onderzoek blijkt dat de doorgaande route S100, via de Oversteek en Energieweg, al behoorlijk vol zit. De verkeersafwikkeling op de Waalbrug wordt na de komende reconstructie ook helemaal anders. Is het dan wel zo verstandig om nu al de Graafseweg aan te pakken?

Honderden handtekeningen

Ja dus, volgens wethouder Tiemens. ,,Als je over de Graafseweg rijdt, ziet het er niet uit. Groot onderhoud is dringend nodig. Bovendien hebben we het de aanwonenden beloofd. Die hebben hier honderden handtekeningen aangeboden. We moeten wat doen aan het slechte leefklimaat, dat is onze verantwoordelijkheid. Bovendien duurt het al anderhalf jaar voordat alles klaar is.’’

Enkele partijen in de gemeenteraad dringen al langer aan op uitstel, onder meer de VVD. ,,Dat gaat niet gebeuren’’, stelt wethouder Tiemens. Zij heeft een ruime meerderheid in de raad achter zich. Er wordt zoals gepland een simulatie gehouden met een verdere versmalling van de Graafseweg: wat gebeurt er als de weg tussen de kruispunten met de Rozenstraat en de Wolfskuilseweg teruggebracht wordt van vier naar twee rijbanen? Ook wordt gekeken wat er met het traject tussen de Wolfskuilseweg en het Mandelaplein moet gebeuren. 

Oversteken

De SP heeft er wel op aangedrongen om ook te onderzoeken wat de gevolgen zijn als vier rijbanen gehandhaafd blijven op dat traject, maar er wel een reconstructie komt. Het is wel de bedoeling dat het verkeer langzamer gaat rijden en dat fietsers en voetgangers de Graafseweg gemakkelijker kunnen oversteken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.