Zo zou de nieuwbouwwijk Lentelijn in Nijmegen-Noord er uit moeten komen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zou de nieuwbouwwijk Lentelijn in Nijmegen-Noord er uit moeten komen te zien. © eigen foto

Wethouder over door belegger ‘weggekaapte’ startershuizen: ‘Was altijd bedoeling dat een partij deze woningen zou verhuren’

NIJMEGEN - Terwijl de Nijmeegse huizenmarkt siddert door de woningnood, zijn 37 nieuwbouwhuizen door een belegger weggekaapt voor de neus van starters. Althans, dat vrezen politici uit de gemeenteraad. Die angst is onterecht, stelt wethouder Noël Vergunst. De betreffende woningen zijn volgens hem helemaal niet bedoeld voor particuliere verkoop.

26 reacties

 • Jan Jansen

  3 maanden geleden
  Nijmegen moet eigenlijk niets meer bouwen. Eerst oude bebouwen plat gooien, en dan daar nieuw bouwen. Nijmegen wordt helemaal dicht gebouwd. Het wordt er niet gezelliger op met al die drukte. Laat de gemeentes om ons heen maar bouwen. Wat meer spreiding. We moeten kiezen voor kwaliteit, niet kwantiteit.
 • Jan Jansen

  3 maanden geleden
  Indien de woningbouw verenegingen niet meer de extra belasting hoeven te betalen, houden ze meer over om weer "sociale" huurwoningen te bouwen. Sind enkele jaren moeten zijn belasting betalen. Nu steekt de regering extra inkomen ( belasting ) in de zak en bouwt daar niets voor.
 • de Swart

  3 maanden geleden
  het blijft wel vreemd dat een belegger al kan kopen voordat de openbare verkoop is gestart en de burgers moeten wachten.
 • Piet Moenen

  3 maanden geleden
  Rick de Nijmeegse kiezer is overwegend en groep jonge tijdelijke ingezetenen. De Nijmegenaar wordt overruled
 • Carel van ‘t Zand

  3 maanden geleden
  En al die studenten en jongelui maar denken dat Groenslinks het beste met hen voor heeft... Jullie blijven allemaal tot je 40ste thuis wonen. Als beloning voor het in het zadel houden van een linkse gemeenteraad. Hahaaaaa......

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.