Een illustratie van de nieuw voetgangersbrug over de Waalhaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de nieuw voetgangersbrug over de Waalhaven. © Ney Partners

Wethouder Vergunst over ophef Waalhaven-brug: ‘Een brug die niet rolstoeltoegankelijk is óf helemaal geen brug’

NIJMEGEN - Het ontwerp van de nieuwe Waalhaven-brug is het Nijmeegse stadsbestuur op een storm aan kritiek komen te staan. Die oversteek wordt niet bruikbaar voor mensen in rolstoel of rollator. Maar, zegt wethouder Noël Vergunst, het was dát of helemaal geen brug.

16 reacties

 • Paul Jacobs

  1 maand geleden
  @Henk Kersten: Ik begrijp dat het voor groenlinksers moeilijk te vatten is, maar wat ik in mijn eigen huis doe, moet ik weten. Hier hebben we het echter over de overheid, die gehouden is iederéén toegang te bieden. En: Het wordt betaald met belastinggeld.
 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Het argument dat een oplossing te duur is, vind ik echt dooddoener en slaat nergens op. Altijd zo jammer dat er van die half bakken oplossingen komen, omdat de beste vaak te duur wordt geacht. Terwijl te duur een relatief begrip is, wanneer is iets te duur? Zeker wanneer het voor maatschappelijk belang is. Rechtvaardigt dit argument het uitsluiten van in dit geval een bepaalde bevolkingsgroep?
 • Henk Kersten

  1 maand geleden
  Willen alle zure reageerders thuis even kijken of de drempel bij de voor- en achterdeur zijn verwijderd, alle deuren rolstoelbreed zijn, de tuinpaden geëgaliseerd zijn en het toilet in voldoende mate bereikbaar én bruikbaar is voor rolstoelers? En heeft u al een traplift in huis? Er zal maar eens iemand op bezoek komen... Ohja, voor slechtzienden is het ook handig als de looproutes in uw huis geen obstakels opleveren... Lost u dat zelf eerst even op ja? Dank u wel!
 • A I Anders

  1 maand geleden
  @J. Zomers, Precies mijn idee. Als ze dan toch geld uit willen geven, (een typisch Groen Linkse werkmethode) dan is dit een mooie oplossing.
 • wil gobel

  1 maand geleden
  Een volstrekt overbodig speeltje dus. Honderd meter verder kun je gewoon langs de haven lopen naar de andere kant. Ook erg leuke route. Misschien een idee om (voor hetzelfde of minder geld) daar een begaanbaar trottoir te maken ipv de keien die er nu liggen ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.