Volledig scherm
PREMIUM
Annemiek van Vleuten op de fiets tijdens de Boels Ladies Tour in Arnhem. © Gerard Burgers

'Wielrennen is niets voor kinderen', vindt Annemiek van Vleuten

NIJMEGEN/ WAGENIGEN - Vrouwenwielrennen is ongekend populair. Zelfs op een doorsnee woensdag stroomde het Nijmeegse Valkhof vol om de toppers van de Ladies Tour live te zien. Maar geschikt voor kinderen? Nee, dat is het 'prestatiegerichte' wielrennen eigenlijk niet, vindt topwielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen.

Het centrum van Nijmegen stond vol met wielerfans voor de Ladies Tour. Dat was niet verwonderlijk. De regerend wereldkampioen op de weg (Chantal Blaak), de wereldkampioen op de tijdrit (Annemiek van Vleuten) en de winnaressen van maar liefst 14 van de voorbije 21 WorldTour-wedstrijden zijn er.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval
    Video

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    NIJMEGEN - ‘Heeft u nog drugsafval?’ Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.