Volledig scherm
PREMIUM
Annemiek van Vleuten op de fiets tijdens de Boels Ladies Tour in Arnhem. © Gerard Burgers

'Wielrennen is niets voor kinderen', vindt Annemiek van Vleuten

NIJMEGEN/ WAGENIGEN - Vrouwenwielrennen is ongekend populair. Zelfs op een doorsnee woensdag stroomde het Nijmeegse Valkhof vol om de toppers van de Ladies Tour live te zien. Maar geschikt voor kinderen? Nee, dat is het 'prestatiegerichte' wielrennen eigenlijk niet, vindt topwielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen.

Het centrum van Nijmegen stond vol met wielerfans voor de Ladies Tour. Dat was niet verwonderlijk. De regerend wereldkampioen op de weg (Chantal Blaak), de wereldkampioen op de tijdrit (Annemiek van Vleuten) en de winnaressen van maar liefst 14 van de voorbije 21 WorldTour-wedstrijden zijn er.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gebouw Kloostertuin Brakkenstein genomineerd voor Gouden Piramide

    Gebouw Klooster­tuin Brakken­stein genomi­neerd voor Gouden Piramide

    NIJMEGEN - De paters in het nieuwe gebouw in Brakkenstein zijn genomineerd voor de Gouden Piramide. Dit is een tweejaarlijkse rijksprijs voor bijzondere en inspirerende opdrachtgevers in de architectuur. De prijs bestaat uit een trofee, 75.000 euro en eeuwige roem, aldus de organisatie. De paters maken er kans op, omdat ze met hun nieuwe gebouw niet alleen onderdak bieden aan oudere broeders, maar ook voor mensen die een zorgappartement willen betrekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.