Wiettrailers vernietigd naast afgebrande loods op bedrijventerrein Westkanaaldijk

VideoNIJMEGEN - De twee trailers waarin woensdagochtend wietplantages werden gevonden op bedrijventerrein Westkanaaldijk in Nijmegen zijn vanavond vernietigd. De wietkwekerijen werden gevonden nadat er in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand woedde in een loods op het terrein. In die loods werden de restanten van een growshop gevonden.

Volgens een politiewoordvoerder worden spullen die bij criminele activiteiten gebruikt zijn verbeurd verklaard of vernietigd zodra de bewijslast is verzameld. Dat is in dit geval gebeurd. 

Normaal gesproken vernietigt justitie dat soort spullen op een locatie van justitie zelf, uit het zicht. Omdat slepen of takelen van de trailers een flink gedoe zou worden is ervoor gekozen ze op de vindplek te vernietigen. Alsnog probeerde de politie dat wel uit het zicht te laten gebeuren, maar vanachter de muur om het terrein was er wel wat van te zien.

Volledig scherm
Een grijper vernietigt beide trailers op het terrein waar in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand woedde. © Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.