Volledig scherm
Bakkerij Strik © Bert Beelen

'Wij spelen open taart' verliest verkiezing slechtste slogan 2016

NIJMEGEN - De slagzin 'Wij spelen open taart' van Strik Patisserie & Proeverij uit Nijmegen is met 785 stemmen achtste geworden in de internetverkiezing van de slechtste slogan van 2016. In totaal maakten tien Nederlandse bedrijven, waarvan twee uit Gelderland, kans op de titel.

De grote 'winnaar' is slagzin 'Zit je haircut' van een Utrechtse kapper (3247 stemmen). Het andere genomineerde Gelderse bedrijf was lingeriewinkel Hullegie uit Epe, met de slogan 'Tiet voor een goede BH'. De winkel werd derde met 2284 stemmen.

Nominatie
Strik nam het onder andere op tegen 'We’re full of crêpe!' van een foodtruck uit Vlaardingen (1016 stemmen), en een Thais restaurant uit Amstelveen dat klanten lokt met: 'Food to Thai for!' (2284 stemmen). De uitslag is geen verrassing voor Strik. Eigenaar Maurits van Geenen zei vorige week dat hij niet verwachtte te gaan winnen. „De nominatie verrast me wel, want de andere genomineerde slogans vind ik veel slechter. Ik denk dus niet dat we gaan winnen.”

Onduidelijke boodschap
De tienkoppige jury die Strik vorige week nomineerde, was vooral kritisch op de ‘de onduidelijke boodschap’ van de slogan. „Iedereen zal begrijpen dat het een verwijzing is naar het gezegde ‘open kaart spelen’. Maar wat de makers van deze woordspeling willen zeggen, blijft nogal onduidelijk”, legt Christine Liebrecht, een van de initiatiefnemers van de verkiezing uit.

Gimmick
De slogan stond begin dit jaar in de tweewekelijkse advertentiefolder. Daar komt elke keer een andere slogan in. Van Geenen: „Het is steeds een gimmick, we proberen meestal met woordspelingen in te spelen op de actualiteit. Onder de tekst zelf stond de zin ‘Strik maakt The Best Pastry in Town’. We willen met de advertentie dus duidelijk maken dat we de beste taarten maken, maar daarnaast ook transparant en eerlijk zijn in onze werkwijze en dus ‘open kaart spelen’.”

In totaal is 15.326 keer gestemd op de verkiezingssite. De winnaar krijgt binnenkort De Blauwe Tegel 2016, een Delftsblauw tegeltje met de eigen slogan.

Volledig scherm
© Strik Patisserie & Proeverij
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.