Roel van Tiel en zijn vereniging Dorpsbelang Hees vrezen de benzeenuitstoot van het verderop gelegen asfaltfabriek van Dura Vermeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel van Tiel en zijn vereniging Dorpsbelang Hees vrezen de benzeenuitstoot van het verderop gelegen asfaltfabriek van Dura Vermeer. © Foto: Bert Beelen

Wijk Hees is boos: waarom mag asfaltcentrale meer kankerverwekkend benzeen uitstoten?

NIJMEGEN - Bewoners van de wijk Hees in Nijmegen maken zich grote zorgen over geplande testmetingen van de nabijgelegen asfaltproducent Dura Vermeer. Bij die testen komt volgens de bewoners veel meer van het kankerverwekkende benzeen vrij dan is toegestaan.

15 reacties

 • Ikwilgeenprik

  2 jaar geleden
  Waarom hebben we regels, normen en regelgeving als ze toch overtreden of zelfs niet gehandhaafd worden?
 • Mert

  2 jaar geleden
  Vergeet de Windturbines van > 240m niet die er komen te staan op < 500m van de huizen.
 • Kerstens

  2 jaar geleden
  Nog even een redactionele opmerking: testmeting(en) lijkt mij een contaminatie. Je voert een test uit en daarbij zou je iets kunnen gaan meten en vergelijken met een norm bijv. Een test is dus geslaagd of gefaald. Een meting is een observatie. Dus: Er zijn tests gepland waarbij verwacht wordt verhoogde waarden te gaan meten. 
 • Ria

  2 jaar geleden
  Tja, heel vreemd. De Tiemstra appartementen er pal tegenover moeten ontruimd, want te veel milieubelasting. Maar de wijk er pal achter mag dagelijks blootgesteld worden aan grote concentraties 'rommel'. Ach ja, Nijmegen stampt ook hele nieuwe woonwijken (Koningsdaal) uit de grond, terwijl in de directe nabijheid een aantal (zeer) gevaarlijke bedrijven ligt...
 • RuckBogers

  2 jaar geleden
  Waarom vraagt u? In Nederland? Simpel toch, geld. Geld boven gezondheid in deze verzorgingsstaat, net zo krom als het recht hier.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen