Volledig scherm
Waterwoning in Woerden . © GRATIS

Wijk met 30 drijvende huizen in de Lentse Plas stap dichterbij

LENT - Op de Lentse Plas wonen in een luxe huis op het water? De kans dat er een een wijk met dertig luxueuze waterwoningen komt in de ontzandingsplas bij bioscoopcomplex Cinemec wordt steeds groter. De gemeente Nijmegen heeft met het bedrijf Balance d'Eau een overeenkomst gesloten, om te onderzoeken of die wijk haalbaar is en of er belangstelling voor is. 

Het aantal van 30 is wel lager dan de oorspronkelijk geplande 45, die in het bestemmingsplan zijn opgenomen. 

Nijmegen heeft vertrouwen in Balance d'Eau omdat ze onder meer in een zandafgraving in Woerden al een wijkje met waterwoningen heeft gerealiseerd. Tot voor kort wilden banken geen hypotheken verstrekken voor dergelijke drijvende huizen, maar het bedrijf uit Delft heeft wel banken weten te overtuigen om geld te lenen. Dat is belangrijk voor de gemeente.  

In Nijmegen-Noord is ook al een tweede locatie aangewezen voor drijvende woningen: in de Oosterhoutse Plas aan de andere zijde van de N325. Ook dat is een zandafgraving waar nog tot 2020 wordt gewerkt. Daar zijn nog geen concrete plannen voor onderzoeken of overeenkomsten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.