Wijkagent helpt Nijmeegse huurder met verwijderen van zijn hennepplanten

NIJMEGEN - Een Nijmeegse huurder die wiet kweekte in zijn achtertuin, heeft zijn planten woensdag samen met de wijkagent verwijderd. De planten worden vernietigd, de man wordt niet vervolgd.

Volledig scherm
De politie helpt de bewoner mee met het opruimen van zijn hennepplanten. © Politie

Het gaat om een huurder uit de wijk Hatert. De politie neemt geen maatregelen tegen de man omdat het om een kleine hoeveelheid gaat. 

Stank
De politie kwam bij de man terecht na meerdere meldingen van stankoverlast. Toen wijkagent Marieke Janssen met haar collega en een medewerker van woningcorporatie WoonGenoot ging kijken, trof ze de planten aan. Het is verboden om hennepplanten te hebben, maar bij vijf planten of minder wordt er geen zaak van gemaakt.

De Nijmeegse woningcorporaties betrapten vorig jaar in veertig woningen huurders op wietteelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.