Wijkteams blijken bureaucratische nachtmerrie, hulp moet op de schop

NIJMEGEN - De sociale wijkteams in Nijmegen zijn een faliekante mislukking. Die conclusie trekken burgemeester en wethouders vier jaar na de introductie van de teams. Zo zijn de wachttijden te lang en lopen de kosten enorm uit de hand. En direct en dichtbij hulp bieden aan mensen in de wijk, komt er nauwelijks van.

25 reacties

 • Will

  2 jaar geleden
  Het is werkelijk een drama! Nagenoeg niets gaat goed. Fout op fout wordt gemaakt! Samenwerking tussen Cis, UWV en gemeente is een drama; de een weet niet wat de ander doet en verwijst cliënten van t kastje naar de muur! Cliënten die bellen worden niet geloofd. Veel mensen die geen sociaal vangnet hebben zijn hier enorm de dupe van en krijgen niet de zorg die men nodig heeft en waar men recht op heeft. B&W praat met cliënten over hun ervaringen voor jullie weer iets nieuws gaan uitproberen. Leer van hun ervaringen! Ik heb bovenstaande ervaring als ouder van een jongere met een hulpvraag!!
 • Sonja

  2 jaar geleden
  Dure krachten die een a twee gesprekken per dag plannen en daar tussendoor rondpendelen, vergaderen, overleggen, nog meer vergaderen en thuiswerken. Ik begrijp wel dat dat extra geld kost. 
 • PietjeBel

  2 jaar geleden
  kennissen kunnen dankzij de meedoenregeling meedoen aan activiteiten. Dat is fijn echter vrienden maken lukt hen niet. Worden ze mee uitgevraagd naar de film, sauna, kroeg, etentje, theater, weekendje weg et cetera dan kunnen ze dat niet betalen en vragen ze wel iemand anders om mee te gaan. Men heeft nou eenmaal een andere levensstandaard. Velen zitten niet te wachten om een kopje thee bij elkaar te drinken, mensen willen uit. 
 • ARRA

  2 jaar geleden
  Sinds er sprake is van "een vast tarief" in de WMO voor iedereen, ongeacht inkomen, vermogen of gebruik zijn er vele aanvragen ingediend voor huishoudelijke hulp die eerst zelf betaald werden. Bij zelf betalen was huishoudelijke hulp bijv. eens in de week of om de week voldoende. Op kosten van de WMO wordt veelal wekelijks en meer uren aan huishoudelijke zorg verleend. Dat kan dus voor gemeenten/gemeente Nijmegen aardig in de papieren gaan lopen. 
 • Jeempie

  2 jaar geleden
  Het is eenvoudig om mensen de goot in te jagen alleen ontbreekt de reden om hen eruit te halen en terug te geven waar zij recht o p hebben in NL. Althans zolang armoede een verdien model is en blijft voor "de maatschapij".

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.