Volledig scherm
De gestolen Volkswagen Up strandde met nog maar drie banden. © Politie Nijmegen-Zuid

Wildwesttaferelen in Nijmeegse wijk Hees: 'Je voelt je onmachtig'

NIJMEGEN - Zaterdagavond viert een familie in de Nijmeegse wijk Hees een verjaardagsfeestje. Als ze rond één uur in bed liggen, is er nog niks aan de hand. Maar als Nijmegenaar Frits (40) ’s ochtends met zijn kinderen beneden komt, ziet hij tot zijn schrik dat er is ingebroken. Een televisie, drie fietsen en twee portemonnees zijn gestolen.

Daar blijft het niet bij. Ook hun Volkswagen Up! blijkt gejat. Deze belandt zondagmorgen in een soort wild-west film: een omstander die de witte auto ziet rijden vertrouwt het zaakje niet, krijgt vervolgens een wapen op zich gericht vanuit de VW Up, waarna met hulp van een politiehelikopter de achtervolging wordt ingezet. De Up strandt met één voorband minder dan de bedoeling is in hartje Hatert. Eén verdachte wordt opgepakt, de tweede ontkomt.

Quote

Ze zijn met pistolen in onze woning geweest. Je voelt je heel onmachtig

 ,,We werden ’s ochtends gebeld door vrienden. Zij hadden onderweg de radio aan en hoorden wat er allemaal met onze auto was gebeurd. Vervolgens bleven de appjes van bekenden met nieuwsberichten over onze auto binnen stromen,’’ vertelt Frits (een gefingeerde naam uit angst voor de verdachten).

,,In eerste instantie hadden we zoiets van: Huh, wat is hier gebeurd? Het gaf een heel onwerkelijk gevoel”, zegt de Nijmegenaar. ,,Pas later landde het besef dat het professionals waren. Ze zijn met pistolen in onze woning geweest. Je voelt je heel onmachtig.”

Twee van de fietsen zijn op aanwijzen van de aangehouden verdachte  inmiddels teruggevonden. De auto staat op dit moment nog bij de politie voor nader onderzoek. ,,We hebben contact met de politie of de in de auto aangetroffen voorwerpen van ons afkomstig zijn of van een andere inbraak.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.