Na de afbraak van de kolencentrale wil Engie twee windmolens bouwen aan de kop van het MaasWaalkanaal.
Volledig scherm
Na de afbraak van de kolencentrale wil Engie twee windmolens bouwen aan de kop van het MaasWaalkanaal. © Theo Peeters

Windmolens moeten schoorsteen opvolgen als baken in Nijmegen-West

NIJMEGEN - De 150 meter hoge schoorsteen van de oude gesloten kolencentrale verdwijnt uiterlijk in 2019 als blikvanger aan de rand van Nijmegen-West. Maar Energiebedrijf Engie zet in op nieuwe bakens hier: twee windmolens zijn gepland aan de kop van het Maas-Waalkanaal.

21 reacties

 • AnnaO

  4 jaar geleden
  Goed plan wat mij betreft! Windmolens zijn een enorme vooruitgang t.o.v. een kolencentrale. Ik heb toch stiekem beetje het idee dat buurtbewoners die hier op tegen zijn dat meer zijn vanwege de hoop op een nóg grotere huizenprijsstijging dan de angst voor de daadwerkelijke overlast (want die overlast is echt nihil, en sowieso kleiner dan die van de Electrabel). Dus een vooruitgang/prijsstijging is het sowieso al voor de omwonenden. Maar nee, men is boos want wil een nog grotere vooruitgang/prijsstijging...
 • Roel Winter

  5 jaar geleden
  Hier dient zich een AAA-woonlocatie aan... gaat Nijmegen deze verkwanselen voor een molentje? Nee toch? Hoogbouw aldaar!!!
 • Pieter

  5 jaar geleden
  Alsjeblieft niet zou ik zeggen. Staan dan dicht in de buurt van woonwijken, met alle overlast van dien (geluid, slagschaduw). Ook visueel absoluut niet mooi. En dat terwijl er een prachtwijk Koningsdaal wordt gebouwd. Ik zou zeggen allemaal massaal naar de informatiemarkt en gebruikmaken van de inspraak om dit te VOORKOMEN.
 • Marcel

  5 jaar geleden
  Lees ergens in een reactie dat Weurt op 450 meter ligt, denk je dan nog wat te horen van die molens? Woon zelf 400 m naast de A73 en de lijn nmg cs/wijchen ligt 50 m naast me. Als je een leven hebt valt het na 2 weken al niet meer op, tenzij je naar buiten kijkt.
 • Mouna

  5 jaar geleden
  Weetje wel hoeveel herrie die ondingen maken, een beetje nachtrust is dan ook verleden tijd, gewoon NEE !!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen