Winkelcentrum Dukenburg weer open na brand

Update/videoNIJMEGEN - Het winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen is maandagmiddag voor een deel ontruimd geweest na een brand. Bezoekers hoorden meerdere knallen, waarna de hulpdiensten groots uitrukten. 

Bezoekers mochten enige tijd het winkelcentrum niet in of uit. Tegen 16.20 uur is het centrum weer vrijgegeven. De brand was al snel geblust. 

De brand is ontstaan in een vuilniszak, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Daarin zaten twee spuitbussen met haarlak, die ontploften. Volgens de officier van dienst is het vuur ontstaan bij de kapper. Dat is vlak naast Brasserie Lunchroom Le Duc, waar dit weekend eerder al een brand ontstond. Die panden waren vandaag nog dicht in verband met de schade die is ontstaan door die brand. De politie kon nog niets zeggen over een eventueel verband tussen de twee branden. 

Schade

Hoe groot de schade is, kon de brandweer nog niet zeggen. 

Verschillende panden zijn geventileerd. De officier van dienst kon nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Volgens getuigen hangt er nog een brandlucht. Met linten was het winkelcentrum een tijdlang afgezet. Onder meer Jack's Casino en BCC zijn ontruimd. Zover bekend zijn er geen gewonden zijn gevallen.

Volledig scherm
Hulpdiensten in het winkelcentrum © 112nieuwsgroep/ Davy Derksen
Volledig scherm
Afzettingen in het winkelcentrum. Op het naastgelegen pand hangt nog een briefje met 'gesloten in verband met brand’. © Vince Decates
Volledig scherm
Bussen haarlak in het winkelcentrum. © Fernando Bot / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.