Volledig scherm
Winkelcentrum Malvert. Archieffoto © Gerard Verschooten

Winkelcentrum Malvert wordt opgeknapt

NIJMEGEN - Winkelcentrum Malvert krijgt de komende maanden een opknapbeurt. Ook op de langere termijn worden maatregelen genomen om het winkelcentrum er netter te laten uitzien en het gevoel van veiligheid te vergroten. Dat mag 25.000 euro kosten.

Winkeliers in Malvert klaagden al langer over de verpaupering. Ook had het winkelcentrum in stadsdeel Dukenburg te lijden van de gevolgen van de ramkraak bij de geldautomaat. Daardoor zijn de gevoelens van onveiligheid verder versterkt.

Snoeien

Na een motie van GroenLinks komt de gemeente nu in actie. Rondom supermarkt Jumbo wordt het struikgewas vaker gesnoeid en de verlichting aangepast. Dat moet medewerkers een veiliger gevoel geven als ze via personeelsingang de winkel binnengaan.

Er komt een buurtapp om met bewoners in de omliggende woningen de alertheid te vergroten bij eventuele delicten. Ook gaat reinigingsdienst Dar het winkelplein en achtergevels schoonmaken en komen er nieuwe planten in de plantsoenbakken. De propvolle vuilcontainers achter het winkelcentrum verdwijnen. Tegels worden recht gelegd en er komen twee nieuwe zitbankjes voor senioren.

Verpleeghuis

De gemeente gaat in gesprek met Zorghuis Nederland, de huisvester die in het voormalig verpleeghuis Orangerie trekt. De hoop is op een goede match tussen de nieuwe, veelal oudere bewoners van het gerenoveerde appartementengebouw en het winkelcentrum.

Het 'actieplan', waarbij de winkeliers zich willen inzetten voor meer buurtactiviteiten, moet voor het einde van het jaar zijn uitgevoerd. Afhankelijk van nieuwe (winkel)ontwikkelingen in Dukenburg belooft het college van B en W met de Malvert-winkeliers in gesprek te blijven over mogelijke nieuwe ondersteuning.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.