Een bord aan de Waalkade met de oproep geen eigen drank mee te nemen.
Volledig scherm
Een bord aan de Waalkade met de oproep geen eigen drank mee te nemen. © DG

Winkelier krijgt waarschuwing omdat hij bier verkoopt uit koelkast op straat

NIJMEGEN- Een ondernemer in de Nijmeegse binnenstad heeft gisteren een gele kaart gekregen omdat hij blikjes bier op straat verkocht. De gekoelde blikjes stonden in een koelkast voor de ingang van zijn tabaks- en tijdschriftenzaak aan de Lange Hezelstraat.

Als hij bij een volgend feest of evenement weer de fout in gaat, krijgt hij een boete. De waarschuwing geldt twee jaar, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bierverkopen van supermarkten en winkels in de binnenstad, het epicentrum van de Vierdaagsefeesten, is een grote bron van ergernis van horeca-ondernemers. Zij investeren vele tienduizenden euro’s in podia en artiesten, alle optredens zijn gratis. Het geld moet terugverdiend worden met de drankverkoop. 

Veel feestvierders halen liever een blikje bier van omgerekend 1, 15 euro in de supermarkt dan een pilsje aan de bar à 2,80 of 2,90 euro. Het is een probleem dat al jaren speelt.

Poll

Verkoop van blikjes bier en fris in supermarkten in Nijmegen-centrum moet tijdens de Vierdaagsefeesten verboden worden

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
14643 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.