De winkel van Dedicated op het Koningsplein was niet uit protest open, maar toch zou de tekst op de ruit zomaar op een spandoek passen.
Volledig scherm
PREMIUM
De winkel van Dedicated op het Koningsplein was niet uit protest open, maar toch zou de tekst op de ruit zomaar op een spandoek passen. © Paul Rapp

Winkels bleven dicht, maar Nijmeegse middenstand hoopt vurig dat alles weer een beetje open mag

NIJMEGEN - Zover bekend is er dit weekeinde geen enkele winkel in het Nijmeegse centrum opengegaan uit protest tegen de coronamaatregelen. ,,Ik heb daar geen enkel bericht over ontvangen”, zegt binnenstadmanager Maarten Mulder. De middenstand hoopt wel vurig dat de strenge lockdown vrijdag afloopt en alles weer een beetje open kan.

8 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Frank de Jager: Precies en in winkels in het algemeen zal hooguit niet veel meer dan 1% van de besmettingen plaatsvinden. Want zoveel anders als in Duitsland (en België) zal het hier niet zijn. Met 2G maatregel en mondkapje kunnen alle winkels gewoon veilig open. Hooguit dat je wat drukte moet reguleren in bepaalde winkels.
 • harold teunissen

  4 maanden geleden
  Goed arrikel en sterke fotoos
 • rebecca langendoen

  4 maanden geleden
  Genoeg is genoeg dit kan zo niet langer in België en Duitsland is het vreselijk druk daar gaat al het geld naar toe
 • Ruud Frenken

  4 maanden geleden
  Hoop dat de winkels karakter genoeg hebben om open te gaan. Het moet een keer stoppen. Duitsland en en België lachen zich blauw om die Hollanders
 • Frank de Jager

  4 maanden geleden
  Tijdens een pandemie is het criterium of de winkel essentieel is. Dus een meubelzaak met 5 klanten per dag kan niet. En de AH met 5000 per dag kan wel? Pfff. Criterium zou moeten zijn risico op besmettingen. Ook levensmiddellen zijn tegenwoordig prima online te bestellen. Dus geen enkele reden voor een uitzonderings positie. Zou mischien eerder andersom moeten zijn. Weinig publiek/ klanten dan open. Veel volk ( IKEA AH Jumbo Primark etc) dan dicht of beperkte gereguleerde toegang.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.