Volledig scherm
Het Witte Huis in Lent. © eigen foto

Witte Huis in Lent gaat volgend jaar verder als Italiaans restaurant

LENT - Het Witte Huis in Lent krijgt een nieuwe eigenaar. De huidige uitbater Theo Willems (71) kampt met fysieke gebreken en heeft het restaurant verkocht. Per 2 januari gaat het over naar de nieuwe eigenaar René Godding. Deze 35-jarige ondernemer, een bekende in de Nijmeegse horeca, gaat er een Italiaans restaurant van maken: Osteria Pomodoro.

De komende twee maanden blijft het Witte Huis gewoon open, zegt de huidige uitbater Willems. ,,Het loopt goed. Overdag is het wel iets minder druk, er is in Lent de laatste tijd dan ook aardig wat horeca bijgekomen.''

Hotelkamers

Volledig scherm
Theo Willems in 2015 voor Het Witte Huis in Lent. Archieffoto © Gerard Verschooten

Toen Willems het restaurant in 2012 kocht, wilde hij boven het restaurant acht hotelkamers maken. Dat plan moest hij om gezondheidsredenen laten varen, zegt de horecaman. Het Witte Huis telt 200 zitplaatsen en er werken 24 mensen.

René Godding begon op zijn 23ste met de Gelagkamer aan de Waalkade in Nijmegen, samen met zijn vrouw. Na ruim tien jaar Waalkade hebben ze de zaak vorig jaar verkocht. Er volgde een tijd van bezinning: wat voor horecazaak willen we? Toen kwam het Witte Huis op hun pad. Godding: ,,Het ligt op een mooie locatie. En Lent is booming, er wonen veel jonge stellen, jonge gezinnen en er worden nog meer huizen gebouwd.''

Osteria Pomodoro gaat volgens planning in februari open. Eerst gaan de nieuwe uitbaters het pand nog opknappen.

In Lent zijn in de afgelopen maanden meer nieuwe horecabedrijven geopend, zoals Eten&Drinken Lent, restaurant Liz en Stroom Lent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.