Zwemmers zoeken verkoeling in de Spiegelwaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwemmers zoeken verkoeling in de Spiegelwaal. © Paul Rapp

WNF: 'Zorg voor meer doorstroming in de Spiegelwaal’

NIJMEGEN - Laat de Spiegelwaal permanent voldoende doorstromen met vers water uit de Waal. Dat helpt tegen de hinderlijke blauwalg, stimuleert het onderwaterleven en zorgt voor minder erosie van de zanderige rivierbedding van de Waal.

11 reacties

 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Dat wil niet zeggen dat het gezond was om erin te zwemmen. En vroeger was roken ook nog maatschappelijk geaccepteerd en had je zelfs artsen die zonder blikken en blozen zeiden dat het goed voor je was. Alle auto's reden nog op loodhoudende benzine, autogordels, wie deed daar aan, met alcohol kroop je gewoon achter het stuur en asbest was toen nog een wondermiddel tegen brand. Vroeger was alles beter? Een hoop dingen wel, en ook een hoop dingen ook weer niet. 
 • peter

  4 jaar geleden
  Mooie en belangrijke film jeroworld!
 • Abc

  4 jaar geleden
  Dank. Lijkt me dat het WNF ZICH BETER DRUK MAAKT OM MEER URGENTE ZAKEN. 
 • ikke

  4 jaar geleden
  Nou, de chemicaliën, hormonen en antibiotica die uit de RWZ komen, ( de rioolwaterzuivering heeft geen lozingseisen en mogen altijd alles lozen) daar wil je liever niet in zwemmen, dus dat is geen goed idee om die in deze geul te laten doorspoelen!! Dus voor dat is opgelost, zeker niet doen!
 • Titus

  4 jaar geleden
  Tussen 1965 en 1970 zwom ik in een afgezet stuk van de IJssel, bij Kampen(, in die tijd nog het plaatselijk zwembad, met toezicht van badmeesters en al ) ,.toen alle maatregels  voor waterkwaliteit rivieren zoals die inmiddels zijn genomen, nog niet bestonden.  Je merkte er weinig van en ik  zwom  er vaak, omdat er niks anders was. ( later werd in de stad zelf een mooi bad gerealiseerd, maar toen woonde ik daar al niet meer.)