De familie Janssen is bang voor een bus die hun voorgevel aan de Van der Duyn van Maasdamstraat ramt.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Janssen is bang voor een bus die hun voorgevel aan de Van der Duyn van Maasdamstraat ramt. © Foto: Bert Beelen

Woede om bus door Hatert: ‘Gemeente zegt: ‘bekijk het maar’

NIJMEGEN - Jos Alders, bewoner van de Van der Duyn van Maasdamstraat in de Nijmeegse wijk Hatert, is boos. Donderdag 26 maart worden - als het doorgaat, anders later - op een gemeentelijke wijkavond voorstellen besproken om de overlast van de bus voor zijn deur in te dammen. Maar een voorstel dat kan rekenen op de grote meerderheid van de straatbewoners is niet opgenomen als een van de kansrijke scenario’s. 

20 reacties

 • R. Laarman

  10 maanden geleden
  De griftdijk koste mij €120 na waarschuwing dat dan weer wel
 • Freek

  10 maanden geleden
  Dit stuk Nijmegen mist dus gewoon grotere straten, die geschikt zijn voor 50km/uur. Bij de herinrichting van straten moet dus meer ingericht voor auto’s en bussen. Dan kan het langzamere verkeer door de smalle parallelstraatjes zonder hinder van elkaar. Probleem is vaak dat fietsers óveral willen fietsen en dus óveral boos worden op snelverkeer. 
 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Het was al een 30km/h zone.Het is er niet veiliger, door de versmalling kunnen auto's niet gelijktijdig een fietser inhalen als er tegemoetkomend verkeer is. Idem met de drempels, de auto's rijden 30 tussen de drempels, maar auto's zie je de drempels over kruipen met 10km/h. Erg snelheidsverschil gevaarlijk als je met je kinderen 15/20km/h fietst door de straat en je meerdere inhaalsituaties hebt op een straat waar dat eigenlijk niet kan. Je wordt als fietser gevoelsmatig in de berm gedrukt. 
 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Er was een brede weg.Die is nu om de "meest duurzame weg van nijmegen" te worden. Ook versmald, en er zijn te veel drempels in gelegd voor de bus.
 • Koos

  10 maanden geleden
  Op de Waalkade is bij laser metingen, oa gehouden door deze krant en politie, gebleken dat de chauffeurs zich prima aan de regels hielden. Dit in tegenstelling tot de grootste klager met zijn illegaal terras...Dus Tony, jouw reactie slaat nergens op. Toen niet, nu niet!
 1. Eric Meijers hekelt calimerogedrag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’
  PREMIUM

  Eric Meijers hekelt calimeroge­drag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’

  NIJMEGEN - Het seizoen van NEC is precies halverwege. De achterstand op koploper SC Cambuur, zondag de tegenstander in De Goffert, is twaalf punten. Uitgerekend tegen de kleintjes in de eerste divisie viel NEC door de mand, met pijnlijke nederlagen tegen TOP Oss (0-1) en Telstar (5-2) tot gevolg. Waar schort het aan in Nijmegen? Een rondje langs drie kritische volgers met een rood-groen-zwart hart.
 2. Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’
  PREMIUM

  Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitu­tie, drugs, wapenhan­del; Onbegrijpe­lijk dat het mag doorgaan’

  NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

 2. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

Nijmegen e.o.