Volledig scherm
PREMIUM
De huizen in de regio Kleef zijn aanzienlijk goedkoper. © Paul Rapp

Wonen over de grens wordt zoetjesaan weer populair: ‘In de regio Nijmegen is er steeds minder keuze’

KLEEF - Mensen uit de Randstad verhuizen naar het oosten van het land, waar dus de woningnood stijgt. De komende vijf jaar moeten er 75.000 woningen worden gebouwd om de woningnood in Oost-Nederland op te lossen. Gaan er nu ook meer mensen een paar kilometer verderop over de grens wonen?

Het Kleefse kantoor van de Nijmeegse makelaar Verbeek zegt het in de zestien jaar dat het aan de Tiergartenstrasse in Kleef zit, nog nooit zo druk gehad te hebben. Zeker van al die mensen uit de regio Nijmegen, die plaats maken voor de randstedelingen-met-hun-volle-knip?

Niet allemaal, zegt Coert van de Sanden van Verbeek Immobilien Makler am Deutschen Niederrhein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.