De huizen in de regio Kleef zijn aanzienlijk goedkoper.
Volledig scherm
PREMIUM
De huizen in de regio Kleef zijn aanzienlijk goedkoper. © Paul Rapp

Wonen over de grens wordt zoetjesaan weer populair: ‘In de regio Nijmegen is er steeds minder keuze’

KLEEF - Mensen uit de Randstad verhuizen naar het oosten van het land, waar dus de woningnood stijgt. De komende vijf jaar moeten er 75.000 woningen worden gebouwd om de woningnood in Oost-Nederland op te lossen. Gaan er nu ook meer mensen een paar kilometer verderop over de grens wonen?

8 reacties

 • Hans

  1 jaar geleden
  Ik heb 10 jaar in Duitsland gewoond. Daarna weer naar Nederland. Vergis je niet. We verhuisden naar een dorp, waar we niet echt aardden. Het dorp was katholiek, maar wij niet. Dan mis je al de aansluiting. De natuur is er prachtig, dat wel. Financieel viel het ook allemaal we mee, want we hadden toch twee auto's nodig. De kinderen hebben fantastisch Duits geleerd, perfecte uitspraak. 
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  Maar er is wel een probleem voor de kinderen die naar de hollandse school gaan...en voor het ziekenfonds.
 • Juske

  1 jaar geleden
  En geen gezeur over aardgas gewoon stoken met de schoonste brandstof van de wereld. Of het nu uit Rusland, Amerika of Noorwegen komt invoeren en stoken. Geen flauwekul met die peperdure installaties waar ze ons Nederlanders toe dwingen. Als ik jong was ging ik ook naar onze Oosterburen verhuizen.
 • Theo Janssen

  1 jaar geleden
  Ik woon in Duitsland en kan je vertellen dat dit niet waar is wat je zegt. Verzekeringen, internet, elektra zijn even duur. Schoorsteenveger is iemand die je ketel controlleert, zie het als een APK van je ketel. Ik betaal die kosten graag om er zeker van te zijn dat het veilig is.Riool kan inderdaad, maar het is niet zo dat ze om de haverklap het riool verleggen, je kan daarnaast zelf zien of opvragen hoe het riool erbij ligt voordat je koopt. 
 • FFF

  1 jaar geleden
  Migratie van 432.000 personen in 10 jaar. Misschien kan dat een verklaring zijn dat er woning nood is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Jesse Klaver: 'Liever vliegverbod dan avondklok'
  Play

  Jesse Klaver: 'Liever vliegver­bod dan avond­klok'

 2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

Nijmegen e.o.