Beeld van de Jerusalembuurt in de Nijmeegse wijk Heseveld. Er is verdeeldheid over de sloop- en nieuwbouwplannen van woningcorporatie Talis.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de Jerusalembuurt in de Nijmeegse wijk Heseveld. Er is verdeeldheid over de sloop- en nieuwbouwplannen van woningcorporatie Talis. © Paul Rapp

Wonen tussen hoop en vrees in het oude Jerusalem

NIJMEGEN - De plannen om de 220 huurwoningen in volksbuurt Jerusalem te slopen en er nieuwe huizen te bouwen, zorgen voor onrust. De ene bewoner staat te trappelen, de andere krijgt buikpijn van het idee dat de woonlasten omhoog gaan.

18 reacties

 • tjoenbisgroen

  3 jaar geleden
  Hier zijn ook oudere wijken maar die zijn niet verloederd maar opgeknapt en gerenoveerd en met zonnepanelen op het dak geplaatst is het vernieuwd. Er zijn ook isolatiemaatregelen getroffen. 
 • DDd

  3 jaar geleden
  Mijn opa en oma hebben hier in de straat meer dan 50 jaren met plezier gewoond, en het is altijd een zeer fijne straat geweest... alleen sinds bijna alle oud bewoners er weg zijn, is het er verloederd bij komen te staan! 
 • Jerusalemmer

  3 jaar geleden
  Binnenkort komen de definitieve plannen pas. Dan krijgen we allemaal in de wijk 2 brochures met bouwplannen en sociaalplan, Laten we die gewoon even afwachten voordat er nog meer onzin verhalen de ronde doen en kan iedereen zelf een keuze maken of ze voor of tegen zijn. Hoop en vrees in de wijk dat het niet door zou gaan ja.
 • Jerusalemmer

  3 jaar geleden
  Dat de woningen voor de komende 50 jaar zijn hebben ze wel gezegd. Door gebruik te maken van hout skeletbouw is dat herbruikbaar en dus duurzaam. En met zonnepanelen ook energie zuiniger. 
 • Jonas

  3 jaar geleden
  Jerusalem was vroeger een prachtige nieuwe wijk met veel groen en een voetbalveld op de hoek van de Ligusterstraat en de Boksdoornstraat. We zaten allemaal op de St.Josephschool (jongens) en de Imeldaschool (meisjes). Elke dag lekker buitenspelen. Waar is die tijd gebleven?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen