Beeld van de Jerusalembuurt in de Nijmeegse wijk Heseveld. Er is verdeeldheid over de sloop- en nieuwbouwplannen van woningcorporatie Talis.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de Jerusalembuurt in de Nijmeegse wijk Heseveld. Er is verdeeldheid over de sloop- en nieuwbouwplannen van woningcorporatie Talis. © Paul Rapp

Wonen tussen hoop en vrees in het oude Jerusalem

NIJMEGEN - De plannen om de 220 huurwoningen in volksbuurt Jerusalem te slopen en er nieuwe huizen te bouwen, zorgen voor onrust. De ene bewoner staat te trappelen, de andere krijgt buikpijn van het idee dat de woonlasten omhoog gaan.

De 92-jarige moeder van Margriet Berndsen zit in de huiskamer van haar dochter in de Duindoornstraat voor de televisie. Dat doet ze vaak. ,,Ze woont hier vlak achter. Dan is het makkelijk om voor elkaar te zorgen”, zegt Berndsen.

Maar hoe moet dat straks, als hun vertrouwde Jerusalembuurt door woningcorporatie Talis wordt gesloopt en herbouwd? Wonen ze dan nog dicht bij elkaar? Kan moeder dat nieuwe huis wel betalen? En hoe zit dat met Margriet en haar man Henk Berndsen zelf? ,,Volgens de plannen die er nu liggen, komt er alleen beneden vloerverwarming. Moet je dan boven bijverwarmen met een duur elektrisch kacheltje? Wat doet dat met onze maandlasten?”

Niet alleen bij hen, maar bij meer bewoners van Jerusalem is de onzekerheid groot: is de nieuwbouw wel te betalen?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.