Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: woning van Danny M. in de Hegdambroek ligt aan een hofje met parkje en speeltuintje inclusief voetbalveldje. © Paul Rapp

Woning Danny M. in de verkoop, daarom niet langer hermetisch afgesloten

NIJMEGEN - Nijmegenaar Danny M., ook wel bekend als de vermeende telefoonleverancier van de onderwereld, zet zijn vrijstaande woning aan de Hegdambroek in Nijmegen in de verkoop. Dat laat een woordvoerder van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls weten.  De burgemeester zette M. en zijn gezin half augustus voor onbepaalde tijd uit hun woning wegens de dreiging van een aanslag.

Sindsdien is de woning hermetisch afgesloten en zitten M. en zijn familie ondergedoken. Het bord voor de woning - waarop staat dat deze op last van de burgemeester is afgesloten - is inmiddels verwijderd door de gemeente, bevestigt de woordvoerder: ,,Potentiële kopers moeten natuurlijk het huis in kunnen. Er zijn afspraken gemaakt hoe dit te regelen.” 

Kogelregen

Deze zomer kwamen concrete aanwijzingen binnen bij de politie dat criminelen een aanslag op het leven van M. wilden plegen. De Nijmegenaar was al eens eerder doelwit: begin 2016  is geprobeerd M.’s woning in brand te zetten. Korte tijd later werd een kogelregen afgevuurd op een naburig huis. De kogels waren volgens de politie voor M. bedoeld. 

De woordvoerder weet niet waar M. en zijn gezin zich willen vestigen:  ,,In ieder geval niet in Nijmegen, voor zover bekend. De actuele veiligheidssituatie is wat ons betreft ook onveranderd.” De buurt is inmiddels ingelicht over de beslissing van Bruls om het bord voor de woning weg te halen.   

Geen haast

M. zelf stelt desgevraagd geen haast te zullen maken bij het verkopen van de woning in de Hegdambroek. ,,We doen het op ons eigen tempo.’' De Nijmegenaar vindt dat politie en gemeente tegen hem samenspannen. Hij ervaart de verbanning uit zijn buurt en stad als ‘’pesterijen’'. M. vocht het gebiedsverbod onlangs bij de rechter aan. Hij vindt dat hij en zijn gezin uit Nijmegen worden weggepest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.