Woning in Nijmegen onbewoonbaar en auto's verwoest door brand

Update | VideoNIJMEGEN - Een woning in Nijmegen heeft zondagochtend forse schade opgelopen door een grote brand. Twee geparkeerde voertuigen voor het huis aan de Kluijskamp 10e straat stonden tegen 05.30 uur in brand. Ook is er een wietkwekerij ontdekt, verderop in de straat. 

Het vuur sloeg eerst over naar de overkapping en vervolgens naar de rest van de woning. 

Brandweerlieden hebben het vuur geblust. Zij konden niet voorkomen dat de woning grote schade heeft opgelopen en in elk geval voor deze zondag onbewoonbaar is verklaard. Om het vuur te bestrijden, hebben zij met een hoogwerker een deel van de dakkapel afgebroken. Ook de auto's zijn compleet verwoest door het vuur. Een naastgelegen woning liep eveneens schade op. 

Al langer autobranden in Nijmegen

Volgens de officier van dienst van de brandweer is vooral de schade aan de voorzijde van de woning groot. De oorzaak is nog niet bekend. Mogelijk is er sprake van brandstichting. ,,Vandaag doen we onderzoek en zal blijken of het vuur al dan niet is aangestoken”, zegt hij.  

Niemand raakte gewond. Bewoners zijn opgevangen bij de buren. Een van hen moest vanwege hyperventilatie nagekeken worden door ambulancepersoneel. Forensische opsporing komt in de ochtend onderzoek doen. Nijmegen wordt al langer geteisterd door autobranden. Veel van die branden werden aangestoken. 

Wietkwekerij

Bij het controleren van de naastgelegen woningen heeft de brandweer ook een wietkwekerij ontdekt. ,,Dat was per toeval. De wietkwekerij was niet meer in gebruik en vonden we bij een woning verderop. De woning liep verder geen schade op bij de brand”, zegt hij. De bewoner is opgepakt voor de wietkwekerij. De politie doet hier verder onderzoek naar. 

Volledig scherm
Het vuur bij de overkapping van de woning © Jesse van den Hater/112 Nieuwsgroep
Volledig scherm
Schade aan de woningen © Beau van Munster/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.