Volledig scherm
Sociale huurwoningen in de Nijmeegse Spoorbuurt van corporatie De Gemeenschap. Archieffoto © Bert Beelen

Woningcorporaties Standvast Wonen en De Gemeenschap fuseren tot Woonwaarts

NIJMEGEN - Woningbouwstichting De Gemeenschap en Standvast Wonen, twee Nijmeegse woningcorporaties, gaan fuseren. Door de fusie ontstaat een woningcorporatie met 11.500 woningen in de gemeenten Nijmegen, Beuningen en Druten. De twee corporaties gaan vanaf 1 mei verder onder de nieuwe naam Woonwaarts.  Voor de circa 120 medewerkers verandert er niets, zij hebben een baangarantie.  

Een jaar geleden spraken de twee woningcorporaties de wens uit om samen te gaan. De Gemeenschap is een van de kleinere woningcorporaties met 2.500 huizen, onder meer in de Spoorbuurt in Nijmegen-Oost. Standvast Wonen verhuurt 9.000 huizen in Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen, Afferden, Deest, Druten en Puiflijk.

De huidige directeur Esther Lamers van Standvast Wonen en directeur Paul van Roosmalen van de Gemeenschap vormen straks samen de directie van Woonwaarts. Er wordt nog gekeken naar een nieuwe vestigingslocatie voor beide woningcorporaties. Hoge ogen gooit het huidige kantoor van Standvast aan het Takenhofplein in Dukenburg. De Gemeenschap heeft nu een kantoor aan de Curacaoweg in Nijmegen-Oost. 

Om meer zichtbaar te zijn in wijken, gaat de nieuwe corporatie met wijkteams werken.  Doel ervan is om sneller huurders in beeld te krijgen die ‘extra aandacht of begeleiding nodig hebben’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.