Woonboot zinkt in Nijmegen: reddingspoging haalt niets uit

VIDEO en UpdateNIJMEGEN - Een woonboot langs de Oostkanaaldijk in Nijmegen is donderdagavond gezonken. De brandweer rukte met meerdere wagens en een blusboot uit om de woonboot te redden. Deze was echter zo diep in het Maas-Waalkanaal gezonken, dat een reddingspoging niet meer hielp. 

De achterkant van de boot verdween door de lekkage langzaam in het water. Bewoners van het schip alarmeerden de politie. De drie bewoners zijn niet gewond geraakt. Zij zijn met natte voeten van de boot gehaald en vervolgens in veiligheid gebracht. 

De woonboot is aan het zinken.
Volledig scherm
De woonboot is aan het zinken. © Persbureau Heitink

Wel is de schade aan hun vaartuig groot. Even na 22.30 uur lag de woonboot bij de kade al tot aan de bodem van het water. De hulpdiensten - naast de brandweer ook Rijkswaterstaat en de politie - hebben daarvoor alles op alles gezet om het vaartuig weer boven water te krijgen. 

Water uit de boot pompen

Dat deden de brandweerlieden door het water zoveel mogelijk uit de boot te pompen. Er kwam echter zoveel water in de boot te staan, dat dit niets heeft uitgehaald.

Hoe het kan dat er een gat is ontstaan in de boot, is niet bekend. De oorzaak is onbekend, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.