De woonboot van Hans Westgeest staat op de helling. En zijn leven ook. Door plotseling veranderd weer en waterstand kan zijn schip niet meer teruggesleept worden van de werf in Millingen naar de ligplaats bij Ooij. Noodgewongen slapen hij en zijn vrouw in een schuurtje.
Volledig scherm
PREMIUM
De woonboot van Hans Westgeest staat op de helling. En zijn leven ook. Door plotseling veranderd weer en waterstand kan zijn schip niet meer teruggesleept worden van de werf in Millingen naar de ligplaats bij Ooij. Noodgewongen slapen hij en zijn vrouw in een schuurtje. © Theo Peeters

Woonbootman Hans (63) gevangen door het dalende water: ‘We slapen in een schuurtje, wie helpt ons?’

NIJMEGEN/OOIJ/MILLINGEN - Door hoogwater en brute pech ligt het schip van Hans Westgeest en Ina Rood gevangen op de scheepswerf in Millingen. Noodgedwongen slapen ze in een schuurtje. Kunnen ze ooit terug naar hun vaste stek? 

12 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Tja, heel begrijpelijk dat havens er niet om staan te springen om deze woonbooteigenaren toe te staan. Overal waar woonboten weg moeten (omdat ze er illegaal liggen of omdat het bestemmingsplan in de tussentijd is gewijzigd en er destijds afspraken zijn gemaakt over de maximale verblijfsduur), hebben de instanties ontzettend grote problemen om de boten definitief weg te krijgen. Laat je dit stel in je haven toe, dan is de kans groot dat ze er definitief blijven liggen.
 • Timo Vroeg in de Weide

  1 maand geleden
  Dat is vette pech door een samenloop van omstandigheden waar Hans niets aan kan doen. Een waterstand van 11,50 meter komt weinig voor, het lijkt me dat óf Rijkswaterstaat óf de gemeente Berg en Dal iets moet doen aan de toegang tot de ligplaats, bewoners kunnen anders in de toekomst niet aan hun verplichtingen als woonbootbewoner voldoen.
 • Jerkov O.

  2 maanden geleden
  Niet lullen maar iedere kans benutten.. nu kun je makkelijker onderhoud aan de boot plegen.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Als woonbootbewoner dien je rekening te houden met de elementen, hoogwater, vorst noem maar op. Niet zo ‘precies geplanned’ dit bezoekje. Een hard gelach.
 • UA Bleecke

  2 maanden geleden
  2 emmers water?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

Nijmegen e.o.