Een inmiddels gesloopt schoolgebouw van ROC Nijmegen in Zwanenveld. Het leeggekomen terrein wordt volgebouwd met woningen.
Volledig scherm
Een inmiddels gesloopt schoolgebouw van ROC Nijmegen in Zwanenveld. Het leeggekomen terrein wordt volgebouwd met woningen. © Gerben Grotenhuis

Woontorens van 15 verdiepingen als ‘geluidswal’ tegen spoorlawaai, roc-locatie Zwanenveld eindelijk bebouwd

NIJMEGEN - Op de voormalige Roc-locatie langs het spoor in de Nijmeegse wijk Zwanenveld komen zo’n 350 appartementen en woningen. Die worden gebouwd op de al jaren braakliggende grond tussen Maas-Waalkanaal, spoorwegverbinding en bestaande woonwijk Zwanenveld in stadsdeel Dukenburg.

9 reacties

 • Ctje

  1 maand geleden
  bus en trein op loopafstand.
 • 123

  1 maand geleden
  Jij woont zeker goed in je huisje hè, maar vele mensen zoals mij wachten al jaren op een woning, het zou fijn zijn als er eindelijk gebouwd gaat worden en ook wij een woning krijgen.
 • Zeldenrust

  2 maanden geleden
  Uit deze reactie blijkt weer eens dat men zich niet realiseert hoeveel Nijmegenaren wachten op een geschikte woning. Hoogbouw is het enige alternatief om de enorme behoefte te vervullen. Dukenburg snakt naar passende woonruimte voor ouderen. Dus hulde voor deze plannen!
 • JdeW

  2 maanden geleden
  Nijmegen snel 'volpompen' met hoogbouw is kortetermijnpolitiek. Dhr Vergunst vergeet wellicht dat met het vergroten van het aantal bewoners (oa door aanzuigende werking nieuwe woningen), ook het aantal voorzieningen zal moeten toenemen. Brengt enorme kosten met zich mee, en vraagt ook weer ruimte. Daarnaast zal ook het verkeersaanbod ongewenst toenemen (want néé, niet iedereen gaat fietsen!). Kortom: groei an sich moet geen uitgangspunt zijn. Consolidatie is een strategie die te weinig wordt overwogen.
 • Laura

  2 maanden geleden
  Ga lekker buiten Nijmegen wonen, er is woningnood en zo wordt dat vermindert.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet
  Play

  Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet

 2. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

Nijmegen e.o.