Maria Hopman
Volledig scherm
PREMIUM
Maria Hopman © dg

Worden we zieker door thuiswerken? inspanningsfysioloog Maria Hopman onderzoekt het

NIJMEGEN - Wat doet het massale thuiswerken in deze tijd van coronapandemie met de volksgezondheid? Leidt het tot minder bewegen? Een toename van het gewicht? Meer psychische klachten? Zijn er lichamelijke problemen die je anders niet gehad zou hebben? Heb je met het gezin de hele dag in de buurt juist minder stress?

Deze vragen hoopt inspanningsfysioloog Maria Hopman van het Radboudumc snel te kunnen beantwoorden. Daarvoor geeft ze een bijzonder vervolg aan het onderzoek dat ze jaarlijks houdt onder deelnemers van de Vierdaagse en Zevenheuvelenloop. 

Sinds 2011 volgt Hopman de lopers al. Aan de hand van uitgebreide vragenlijsten neemt ze de gezondheid van inmiddels 24.000 deelnemers onder de loep. Zo toonde ze vorig jaar bijvoorbeeld aan dat het uitlopen van de Vierdaagse voor vrouwen zwaarder is dan voor mannen. Dat heeft te maken met het verschil in lichaamsbouw

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.