Medewerkers van Waterschap Rivierenland leggen een deel van de fundering van de tweehonderd jaar oude kademuur bloot voor inspectie.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Waterschap Rivierenland leggen een deel van de fundering van de tweehonderd jaar oude kademuur bloot voor inspectie. © Waterschap Rivierenland

Wordt 200 jaar oude fundering van het fort bedreigd door zuurstof?

NIJMEGEN - Bij het voormalige Honig-terrein stamt een deel van de kademuur uit 1842. Hoe lang kan deze waterkering nog mee? Om een antwoord op die vraag te krijgen, heeft Waterschap Rivierenland een deel van de fundering blootgelegd.

5 reacties

 • Rick

  2 maanden geleden
  Jammer dat ze het fort niet meer zichtbaar maken en een delen ervan herbouwen. Ook wordt er veel te weinig gedaan om het Romeinse verleden in dit gebied zichtbaar te maken. Wederom een gemiste kans om Nijmegen als oudste stad van Nederland op de kaart te zetten. 
 • Rick

  2 maanden geleden
  Haha ja wethouders die de lokale democratie niet serieus nemen, super grappig. Nonkel denkt ook dat hij slimmer is dan de rest.
 • KNUP

  2 maanden geleden
  haha
 • Plienie

  2 maanden geleden
  Zuurstof is niet zuur genoeg. Neem azijn.
 • Nonkel

  2 maanden geleden
  Zuurstof? Dat komt allemaal door dat linkse college. De echte Nijmegenaren hoeven geen zuurstof, maar die linkse raad drukt het er gewoon doorheen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.