Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor een nieuwe brug waarbij fietsers redelijk vlak kunnen oversteken (voorgrond) en waarbij de tweede boog voor voetgangers licht omhoog loopt. © Roc Nijmegen

Wordt dit de nieuwe brug over de Waalhaven in Nijmegen?

NIJMEGEN - Roc-studenten hebben een spectaculair ogende brug ontworpen voor wandelaars en fietsers, die de entree van de Waalhaven in Nijmegen zou kunnen overspannen. Het is de inzending van roc Nijmegen voor een landelijke ontwerpwedstrijd.

Ook als het Nijmeegse roc de wedstrijd niet wint, zijn er kansen dat hun ‘glimlachende’ voetgangersbrug wordt gebouwd. Dat hebben vertegenwoordigers van de gemeente Nijmegen, die de opdracht verstrekte om de brug te ontwerpen, inmiddels laten doorschemeren. ,,De mensen die ons hebben begeleid waren zeer onder de indruk van onze presentatie”, vertelt Rutger Ebben. ,,En er moet daar nu eenmaal een brug komen. Het zou fantastisch zijn als dat onze brug wordt.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.