Het echtpaar Heuck bij de gierpont bij Nijmegen. Dit schilderij hangt in het Louvre in Parijs.
Volledig scherm
Het echtpaar Heuck bij de gierpont bij Nijmegen. Dit schilderij hangt in het Louvre in Parijs. © Museum Het Louvre

Wordt Museum Het Valkhof weer vlaggenschip?

OpinieMuseum Het Valkhof kan veel meer doen met de rijke internationale historie van Nijmegen, vindt André Stufkens. ,,Laat zien dat het befaamde realisme in de Nederlandse schilderkunst hier is begonnen.” 

5 reacties

 • Roel Winter

  1 maand geleden
  André Stufkens is te prijzen dat hij met passie kan filosoferen over een nieuwe toekomst voor Museum Het Valkhof. De discussie over het museum is echter al zo oud als de weg naar ... Rome. Hoe deze situatie te doorbreken? Twee jaar geleden heeft interim Jan van Laarhoven zich daarover gebogen, samen met anderen. Ik voorzie nu een herhaling van zetten. Dus, de vraag is wie heeft de sleutel?
 • Byron Hendriks

  1 maand geleden
  De gebakken lucht wordt weer duur verkocht door GroenLinks. De een na de andere mislukking op onze kosten. Ondertussen bouwt GroenLinks voor de rijken op de groene plekken in de stad, doen ze niets aan de meer dan twintig jaar wachttijd voor een sociale woning, laten ze jongeren in de steek en vergelijken ze kiezers van een partij waar ze het niet mee eens zijn met nazi's. De hoogopgeleide tweeverdienende huizenbezitters worden goed bediend door GroenLinks. De rest laten ze in de kou staan.
 • Marjolijn Dehue

  1 maand geleden
  Is het ooit een vlaggenschip geweest dan? Nooit wat van gemerkt. Heeft alleen geld gekost. Over schip gesproken? Misschien in plaats van verbouwen verhuizen naar het vrij komende pand van het Holland casino. De waalkade lijkt mij een prima historische locatie.
 • Hayco van Dreumel

  1 maand geleden
  Eigen inkomsten genereren en niet altijd de hand ophouden moet hier het devies zijn. Creatief zijn en niet altijd hetzelfde laten zien. Bijvoorbeeld, arrangementen organiseren samen met de horeca of/en souvenierverkoop. Maak het geheel ook wat dynamischer ipv oo alweer een saaie museum.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Het Valkhofmuseum is nog nooit een vlaggenschip geweest, het is altijd al een mislukking geweest sinds de bouw van die lelijke schoenendoos. Jarenlang werden wij verplicht vele miljoenen te betalen voor dit gedrocht, dat moet maar eens afgelopen zijn!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Nijmegen e.o.