Volledig scherm
Teckel Willem. © Eigen foto.

Wordt Nijmeegse kantoorhond Willem de leukste van Nederland?

NIJMEGEN - Teckel Willem uit Nijmegen maakt kans om vrijdag de leukste hond van Nederland te worden bij het radioprogramma Ekdom in de morgen. Hij heeft vier concurrenten. 

Willem is niet zomaar een hond. De langharige teckel uit Nijmegen is CHO van het bedrijf 50 Company. Chief Happiness Officer, betekent dat. De CHO houdt zich bezig met het werkgeluk van het personeel. 

De 1-jarige teckel draagt zijn stropdasje met panterprint niet elke dag. Dat hoeft ook niet, want hij heeft van nature een vrolijke uitstraling. Baasje Anne-Marije Buckens, CEO van het bedrijf, neemt Willem elke dag mee naar kantoor in Arnhem. Haar medewerkers twijfelden dan ook geen moment toen radio-dj Gerard Ekdom van Radio 10 tijdens Ekdom in de Morgen de verkiezing Leukste Hond van Nederland in het leven riep. Ze besloten Willem op te geven. Met succes.

Eigen fauteuil op kantoor

Hondengoeroe Martin Gaus selecteerde vijf finalisten uit de honderden aanmeldingen. Willem, de kleinste van het stel, neemt het op tegen komondor Guru uit Haarlem, labrador Jip uit Tilburg,  Australische labradoodle Pieter uit Hengelo en border collie Quiz uit Doenrade.

Willem heeft op kantoor zijn eigen fauteuil en een selectie speelgoed. De personeelsleden worden volgens Buckens ‘niet teveel afgeleid’ door de CHO. ,,Tussen de middag laten we hem uit, of hij gaat mee lunchen. Dat is het fijne aan een kantoorhond, als het even lastig is, ga je gewoon lekker met hem naar buiten. Of voetballen, daar is hij ook gek op.” 

Lief, grappig en slim

Het karakter van de CHO? ,,Het is een teckel, haha. Eigenwijs dus. Maar vooral megalief, grappig en slim. Hij is dol op komkommer en pindakaas. Willem voelt 't altijd allemaal prima aan. Als ie doorheeft dat je je niet zo goed voelt, legt ie z'n kop op je voeten.”

Buckens en Willem worden vrijdagochtend verwacht in de studio van Gerard Ekdom. Hij maakt samen met Martin Gaus bekend welke hond de meeste stemmen kreeg. De winnende hond krijgt een weekend weg met zijn baasje, een ‘brokaal’ en een verrassingspakket. 

Stemmen op de Leukste Hond van Nederland kan hier, tot donderdagavond 20.00 uur. 

Volledig scherm
Teckel Willem. © PR
Volledig scherm
Teckel Willem. © PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.