Volledig scherm
Wout Waanders. © Istar Verspuij

Wout Waanders is nieuwe stadsdichter van Nijmegen

NIJMEGEN - Wout Waanders is dinsdagavond uitgeroepen tot nieuwe stadsdichter van Nijmegen. Op de afsluitende avond van de Nijmeegse Poëzieweek is afscheid genomen van stadsdichter Amal Karam en is Waanders als nieuwe stadsdichter bekend gemaakt. 

De nieuwe stadsdichter is bekend gemaakt door Noël Vergunst in de stadsbibliotheek in Nijmegen.

Waanders droeg eerder voor op festivals als Onbederf’lijk Vers, Zwarte Cross, Zomerparkfeest en Lowlands. Hij schrijft al jaren poëzie en proza. Ook was hij in het verleden hoofdredacteur van Op Ruwe Planken en campusdichter van de Radboud Universiteit. 

Gedichten

Karam heeft deze taak de afgelopen twee jaar vervuld. Karam komt oorspronkelijk uit Libanon, maar is in 1996 naar Nederland gevlucht. Eerst schreef ze haar gedichten in het Arabisch en liet ze deze vertalen in het Nederlands. Inmiddels schrijft ze in het Nederlands.

In 2012 heeft ze met haar gedicht De Haatpostbode de literaire prijs El Hizjra gewonnen. In 2014 had ze haar debuut met een poëziebundel die dezelfde naam droeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.