Hertellen van stemmen van de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen in de Jan Massinkhal in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hertellen van stemmen van de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen in de Jan Massinkhal in Nijmegen. © Paul Rapp

‘Ze waren wél geteld.’ Storing, miscommunicatie en inschattingsfout rond stemmen tellen in Nijmegen

PS 2023Het tellen van stemmen na de Provinciale Statenverkiezingen verliep in Nijmegen met hobbels. Eerst waren door een technische storing en miscommunicatie woensdag niet alle uitslagen doorgegeven. Toen die er donderdag wél waren, zijn ze door een inschattingsfout niet alsnog gepubliceerd. Vervolgens bleek de controle op telfouten meer werk dan verwacht.

5 reacties

 • B.G.J. Scholten

  4 dagen geleden
  @Robin, hoop dat je de opmerking van Ron Wolters ter harte neemt. Je reactie zit namelijk vol met aannames en verdachtmakingen. Er zijn meer gemeenten waar BBB niet de grootste is. Nijmegen is ook al langer een "rode" stad
 • E. Busch

  4 dagen geleden
  @RM Het enige wat hier niet klopt is uw uitermate domme reactie! U insinueert dat de telling gemanipuleerd is ten gunste van GL en de PvdA, alleen omdat BBB in Nijmegen niet de winnaar is. Dit is de zoveelste complottheorie die werkelijk nergens op slaat. Ook in andere (grote) steden is BBB niet als winnaar uit de bus gekomen. Is daar dan ook sprake van manipulatie? Ga toch weg!
 • Ron Wolters

  4 dagen geleden
  @Robin Fijn dat je je aanbiedt om bij de volgende verkiezingen mee te helpen met tellen.
 • Robin Mulder

  4 dagen geleden
  De enige plaats in Gelderland die moeite heeft met tellen is Nijmegen.En dan ook nog een totaal afwijkende uitslag geen BBB als winnaar maar GL en PvdA als 2e.Ra ra hoe kan dat? Die paar studentjes kunn.en toch niet zo'n grote invloed hebben mede omdat ze meestal niet de moeite nemen om te stemmen. Rede genoeg om de telling nog maar eens over te laten doen door een niet Nijmeegse commissie.Hier klopt iets absoluut niet Maria Buur!
 • Henk Houwers

  4 dagen geleden
  Tja, dan moet je maar digitaal durven stemmen. Als stemmen met de computer niet kan, waarom mag een electroniech patientendossier of bankierenmet je telefoontje dan wel? Schei er toch mee uit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen