De Nijmeegse woningmarkt is oververhit. De stad prijkt al jaren bovenin ranglijstjes van gemeentes met de grootste woningnood.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nijmeegse woningmarkt is oververhit. De stad prijkt al jaren bovenin ranglijstjes van gemeentes met de grootste woningnood. © ROBINUTRECHT

Zelfbewoningsplicht: beleggers kunnen starters straks moeilijker dwarszitten op Nijmeegse woningmarkt

NIJMEGEN - Betaalbare huizen in Nijmegen kunnen binnenkort waarschijnlijk niet meer door beleggers weggekaapt worden voor de neus van woningzoekers. Wie een nieuw huis koopt, moet er dan verplicht zelf gaan wonen. Zo hoopt de stad starters meer kansen te geven.

7 reacties

 • Willem Zuidersteen

  2 jaar geleden
  Marjolijn, dit klinkt weer als handje ophouden. Als Nijmegen te duur is geworden voor sommigen dan liggen er nog mooie dorpen op fiets afstand omheen, probeer het daar eens.
 • Marjolijn Dehue

  2 jaar geleden
  Als afwijking van die zelfbewoningsplicht zou ik beleggers wel in de gelegenheid willen stellen nieuwbouwwoningen te kopen met de verplichting deze als sociale huurwoning te verhuren om mensen die niet in aanmerking komen voor een hypotheek de kans op een (nieuwbouw)woning te bieden.
 • Rob Essers

  2 jaar geleden
  Het dwarszitten van beleggers kan er toe leiden dat een aantal huizen niet gebouwd wordt. Ik betwijfel of er door een zelfsbewoningsplicht meer betaalbare huizen beschikbaar komen.
 • petra damme

  2 jaar geleden
  nou dat is een keer goed nieuws
 • wim Rikken

  2 jaar geleden
  De beleggers kunnen in Nijmegen gewoon doorgaan en hoeven niet te over bieden en onderhands verkopen is goed koper voor de beleggers. Misschien dat er een voorstel komt dat alleen boven de 6ton voor de beleggers en daaronder voor de gewone koper. Door de verkoop verlies je koop woningen aan huurwoningen van ver boven het budget waar de loop woning voor is. Lang leve Groen Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen