Volledig scherm
Personenauto's met geel kenteken staan geparkeerd op de taxistandplaats bij het Radboudumc. © DG

Zelfs 'hoge heren' Radboudumc pikken de taxiplekken in

NIJMEGEN - Taxichauffeurs zijn het zat dat de taxistandplaatsen bij het Radboudumc in Nijmegen steeds bezet zijn. Medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis zetten er hun auto neer. Gratis en dicht bij de hoofdingang. En bekeurd wordt er toch niet.

Volledig scherm
Taxistandplaatsen bij het Radboudumc in Nijmegen. © DG

,,Zelfs de hoge heren doen het'', zegt een van de taxichauffeurs. Het Radboudumc bevestigt dat ook ziekenhuisbestuurders met hun eigen auto parkeerplekken van taxichauffeurs innemen. 

Parkeren bij het ziekenhuis kost 1,80 euro per uur. Medewerkers kunnen een parkeervergunning kopen, waarmee ze mogen parkeren op een van de voor vergunninghouders gereserveerde plekken, waarvan de meeste in de parkeergarage zijn.

Door een verbouwing van de hoofdingang is een aantal parkeerplekken verdwenen. De overgebleven plekken bij de hoofdingang zijn vooral bestemd voor gehandicapten.

Er zijn vier parkeerplekken voor vergunninghouders en twintig voor taxi's. Die worden vaak voor het overgrote deel ingenomen door auto's met een geel nummerbord in plaats van het blauwe van de taxi's.

Wegsturen

,,Irritant is dat'', moppert een taxichauffeur. De taxichauffeurs snappen niet dat het ziekenhuis niet optreedt tegen de foutparkeerders. ,,Als je bij Rijnstate in Arnhem op een taxiplek gaat staan, stuurt beveiliging je gewoon weg'', zegt een van hen. 

Radboudumc heeft af en toe medewerkers bij de hoofdingang staan om te voorkomen dat daar (dubbel) geparkeerd wordt. ,,We gaan mede op basis van dit signaal het gesprek aan over een betere handhaving en de mogelijkheid tot beperkte uitbreiding van het aantal plekken voor vergunninghouders'', reageert een ziekenhuiswoordvoerder.

Volledig scherm
De taxiparkeerplaatsen bij het Radboudumc. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.