Volledig scherm
PREMIUM
Het Spiegelhof in Nijmegen is afgezet door de politie vanwege een schietincident. © DG

Zes jaar cel geëist tegen Nijmegenaar voor schieten op auto waarin ex met nieuwe vriend zat

ARNHEM – Tegen een 49-jarige man uit Nijmegen is dinsdag een gevangenisstraf van zes jaar geëist voor een dubbele poging tot doodslag. Hij zou in oktober vorig jaar op klaarlichte dag zeker vier keer hebben geschoten op de auto waarin zijn ex en haar nieuwe vriend zaten.

Het gebeurde op de Spiegelhof in de Nijmeegse wijk Willemskwartier. De ex had net hun 2-jarige zoontje via haar neef aan de verdachte overgedragen.

Waarom er werd geschoten, bleef op de zitting onduidelijk. De Nijmegenaar ontkent en wijst juist de beschuldigende vinger naar de nieuwe vriend van zijn ex. Zij en haar vriend vertelden bij de politie dat ze in de straat van de verdachte reden, zagen hoe hij iets op hen richtte en toen schoten hoorden. Ze gingen ervandoor en zagen later dat er een kogelgat in hun kofferbak zat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.