Volledig scherm
© DG

Zesduizend liter drugsafval opgeslagen in afgebrand bedrijf

NIJMEGEN - Na de grote brand bij een vrachtwagenbedrijf aan de Rouwenboschweg in Nijmegen is in totaal zesduizend liter amfetamine-afval gevonden en niet één, maar twee hennepkwekerijen. Dit vertelt een woordvoerder van de Regionale Omgevingsdienst Nijmegen.

De dienst hield donderdag toezicht op het weghalen van het afval, dat een inspecteur omschrijft als een gevaarlijk goedje. Het wordt opgeslagen, tot het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld wat de samenstelling ervan is.

Duizend kilo amfetamine
De politie heeft becijferd dat zesduizend liter afval betekent dat circa duizend kilo amfetamine is geproduceerd. Op het bedrijfsterrein is weliswaar het afval, maar geen synthetische drugs en ook geen laboratorium gevonden. Wel twee hennepkwekerijen: één in een vrachtwagen en één inpandig. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de wietkwekerij in de vrachtwagen.

'Tikkende tijdbom'
Het bedrijf - dat vrachtwagens demonteert om ze te kunnen exporteren - wil niet reageren. Een zegsman ontkent zelfs dat het vrachtwagenbedrijf op dit adres is gevestigd. In de buurt is de verontwaardiging groot. „We reden zonder het te weten dagelijks langs een tikkende tijdbom”, zegt een van de overburen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.